(Népszerűség)
3 880 Ft-tól
Nyírfacukor plussz 1000g Miért nyírfacukor? - mert természetes cukorpótló alternatíva A Nyírfacukor termékei 100%-ban természetes alapanyagból oldalsav_v4készülnek környezetbarát eljárás során. Sütés vagy főzés során épp úgy viselkedik, mint a hagyományos cukor, így nem kell a recept mennyiségének átszámolásával bajlódni, mint más mesterséges cukorpótlók esetében. - mert cukorbetegek is fogyaszthatják A Nyírfacukor felszívódása lassú és egyenletes, nem emeli meg hirtelen a vércukorszintünket, valamint mérsékeltebb inzulinválaszt ad (tehát lebontásához nincs szükségünk inzulinra). Ezért a nyírfacukrot és valamennyi Nyírfacukor termékünket speciális étrendet követők, például cukorbetegek is fogyaszthatják. E tulajdonságát az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal (EFSA) vizsgálatai is alátámasztották. - mert diéta alatt is használható Nyírfacukorral a diétázók is bátrabban édesíthetik ételeiket, könnyebben készíthetnek a fogyókúrába illeszthető édességeket, salátadresszingeket. A hagyományos cukor hirtelen emeli meg a vércukorszintet és gyorsan szívódik fel, a nyírfacukor viszont pont ellentétes hatást vált ki szervezetünkben. Ráadásul nem hasznosul teljes egészében a szervezetben, így 40%-kal kevesebb kalóriát tartalmaz a hagyományos cukorhoz képest. - mert sütni-főzni jó vele Kinézetre és állagra csaknem teljesen egyezik a kristálycukorral, azonos mértékben is édesít, mint hagyományos társa, így nem kell átszámolni a hagyományos cukorral készült receptekben megadott mennyiségeket. Használjuk lekvárok készítéséhez, mert ugyanúgy tartósít, viszont jobban megőrzi a gyümölcs természetes ízét, mint a hagyományos cukor. - mert a tudatos fog és szájápolás fontos szereplője A nyírfacukor nemcsak képes megakadályozni a szájban lévő baktériumok savtermelését, de helyrehozhatja a már károsodott fogzománcot, fogyasztásával a lepedék lerakódása is nagyban csökkenhet. Ennek oka, hogy a nyírfacukrot nem képesek lebontani a szánkban található, fogszuvasodásért felelős úgynevezett „rossz” baktériumok, és így nem indul el a savképzés sem. E tulajdonságát az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal (EFSA) vizsgálatai is szintén alátámasztották. - mert környezetbarát A Nyírfacukor amellett, hogy BIO minősítésű üzemben készül (bővebben lásd az infografikánkat), és újrahasznosítható a csomagolása, rendelkezik az ISO 14001 Environment Management System minőségbiztosításával is, amely rendelkezik például az anyag és energiafelhasználásról, a szennyezőanyag kibocsátásáról és a keletkezett hulladék kezeléséről is, figyelembe véve a környezetvédelem, a környezetszennyezés megelőzésének szempontjait és a társadalmi-gazdasági igényeket. - mert fenntartható A Nyírfacukor amellett, hogy BIO minősítésű üzemben készül 100%-ban GMO mentes alapanyagból (bővebben lásd az infografikánkat), és újrahasznosítható a csomagolása, rendelkezik az ISO 14001 Environment Management System minőségbiztosításával is, amely az anyag és energiafelhasználást, a szennyezőanyag kibocsátást és a keletkezett hulladék kezelését is szabályozza, figyelembe véve a környezetvédelem, a környezetszennyezés megelőzésének szempontjait és a társadalmi-gazdasági igényeket. Termékeink ezen kívül Life Cycle Assessment (LCA) tanúsítvánnyal is rendelkeznek, amely a termékek környezetre gyakorolt hatásait vizsgálja azok teljes életútja során. Mitől különleges ez az újdonság? Nagyon röviden összefoglalva; kevesebb kalória, több egészség. – 70%-kal kevesebb kalória, mint a hagyományos cukorban – 50%-kal kevesebb kalória, mint a Nyírfacukorban – A cukoréval közel azonos édesítő érték – Támogatja a tudatos fog és szájápolást – Nagyon alacsony glikémiás index (GI=3-4) – Mérsékelt hashajtó hatás arra érzékenyeknél Összetevők: xilit, eritrit. Átlagos tápérték 100g termékben: Energia 120 kcal/50KJ Fehérje 0 g Zsír 0 g Élelmi rost 0 g Szénhidrát 100 g ebből poliolok (xilit) 99,6 g ebből cukrok 0,04 g Jellemzők: 70%-kal kevesebb kalória, mint a hagyományos cukorban, A tudatos fog- és szájápolásért, A korszerű édesség, Kényelmesen használható, Újrahasznosítható, A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat. Termékünk szerepe a táplálkozásban: • 70%-kal kevesebb kalória, mint a hagyományos cukorban • A tudatos fog- és szájápolás fontos szereplője* • Glikémiás indexe 3-4 • Cukor kontrollt igényélő étrendet követők is fogyaszthatják A cukor helyett xilitet és eritritet tartalmazó ételek és italok fogyasztása a fogyasztást követően kisebb mértékű vércukorszint-emelkedést okoz, mint a cukrot tartalmazó ételek és italok fogyasztása. A cukor helyett xilitet és eritritet tartalmazó ételek és italok fogyasztása hozzájárul a fogak mineralizációjának fenntartásához. *A 432/2012/EU rendelet alapján. A gyártás minden egyes lépése, a nyersanyag feldolgozásától az Ön asztalára kerüléséig szigorúan ellenőrzött és nyomon követett. Étkezési célra használható xilit és eritrit alapú asztali édesítőszer. Elkészítés és felhasználás: Édesítő értéke megegyezik a cukorral. Amennyiben a cukor teljes elhagyásával alkalmazzuk hideg, meleg ételek és italok készítéséhez, az eredeti receptek változtatás nélkül használhatóak. Nem karamellizálódik, és az élesztő felfuttatására sem alkalmas kelt tészták készítésénél. Ajánlott mennyiség a hozzászokási periódusban két kávéskanál naponta. Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó. Biztonsági információk: Nagy mennyiségű fogyasztása hashajtó hatású lehet! Házi kedvenceknek, kisállatoknak nem adható.