(Népszerűség)
1 350 Ft-tól
Zöldárpa italpor 250g 100% friss zöldárpából készült. Nem tartalmaz sem színezőanyagot sem tartósítószert vagy más adalékanyagot. A frissen szedett zöldárpafüvet kíméletesen, alacsony hőmérsékleten szárítják majd igen finom szemcséjű porrá őrlik, amely hideg vízben is tökéletesen feloldódik. Praktikus simítózáras csomagolásának köszönhetően felbontás után visszazárható így megőrzi az értékes összetevőket. Az árpafű magas koncentrációban és az emberi szervezet számára szükséges arányban tartalmaz fehérjéket, ásványi anyagokat, vitaminokat és enzimeket. Nagyon magas a fehérje-, ásványi anyag és rosttartalma. Gyorsabban felszívódik, mint a búzafűlé, tökéletesen hasznosul, így perceken belül ellátja a szervezetet a szükséges tápanyagokkal. Jó eredménnyel használható például fogyókúrák során. Különösen gazdag A-vitaminban, C-vitaminban, B1-, B2-, B5- (pantoténsav), B9- (folsav), B12- vitaminban, béta-karotinban, ezenkívül B3-, B6-, E- és H-vitamint is tartalmaz. Nagy arányban található benne kalcium, vas és kálium. További ásványi anyagok: nátrium, magnézium, cink, réz, mangán, szelén, foszfor. Az árpafűben 18 aminosav található, tartalmazza az összes olyan esszenciális aminosavat, melyeket az emberi szervezet nem képes előállítani. Az árpafű jellemzői Alkalmas a napi ásványianyag és vitamin pótlására. Lúgosítja a szervezetet, leköti a felesleges gyomorsavat. Magas klorofilltartalmának köszönhetően erős méregtelenítő és gyulladáscsökkentő. Antioxidáns hatása megvédi a szervezetet az alapvető károsodásoktól, erősíti az immun-, szív-, és érrendszert. Zöldárpa használata 250 g zöldárpa italpor kb. 10 liter árpaital elkészítéséhez elegendő. Felnőtteknek javasolt napi mennyiség 1-2 teáskanál zöldséglében, juice-ban vagy vízben felrázva. Gyermekeknél a javasolt mennyiség 1/2-1 teáskanálnyi. A teljesebb hatás érdekében éhgyomorra igyuk, majd az azt követő fél órában ne fogyasszunk semmi mást. Így a benne lévő értékes hatóanyagok sértetlenül felszívódnak a vérkeringésbe.