(Népszerűség)
490 Ft-tól
Termékleírás: Antioxidáns hatás: ORAC értékek Top 10 antioxidáns tartalmú gyümölcs: (100 grammonkénti ORAC egység) Aszalt szilva: 5.770 Gránátalma: 3.307 Mazsola: 2.830 Fekete áfonya: 2.400 Földi szeder: 2.036 Tőzegáfonya: 1.750 Eper: 1.540 Málna: 1.220 Szilva: 949 Narancs: 750 A csodálatos szilva Kevesen tudják, hogy az aszalt szilva erős antioxidáns hatású. Szervezetünkben folyamatosan keletkeznek az úgynevezett szabad gyökök, amelyek sejtkárosító, sejtpusztító hatásúak, és gátolják számos létfontosságú életfunkciónkat. A szabad gyökök károsító hatását ellensúlyozhatjuk az úgynevezett antioxidánsok bevitelével. Koleszterincsökkentő: A vér koleszterin tartalma nem számít betegségnek, mert nem okoz fájdalmat de végzetes lehet, mert a vérerek elveszítik rugalmasságukat, a salak hatására a vér járata beszűkül , emelkedik a vérnyomás. A szilva és az aszalt szilva tisztítja a vért, és csökkenti a vérnyomást, valamint a vér koleszterin szintjét. Veseműködést serkentő: A leáztatott aszalt szilvát főzzük úgy húsz percig. A kihűlt lének rendkívül magas ásványtartalma van. Ha naponta fogyasztunk ilyen lét, serkenthetjük vele a vese működését. A káliumnak és a szerves nátriumnak közös egymásra való hatásából alakul ki a szervezet vízháztartásának szabályozása. Belső vérzésekre: Belső vérzések kialakulásának több oka lehet. Ha a szervezet nem kap elegendő nyers gyümölcsöt és zöldségfélét, belső vérzés jelentkezhet. A gyógyszer rá az ásványokkal és vitaminokkal való ellátás, így hasznos lehet az aszalt szilva is. Emésztési zavarok: A máj leterheltségének első jele az emésztési zavarok megjelenése. Ha nem teszünk valamit az emésztéssel, a szervezet tovább romlik, a tehet mind nagyon lesz, mert a vér megtelt salakanyaggal. A szilvában az ásványok és vitaminok olyan mennyiségben vannak jelent, hogy az elfogyasztása után hamarosan jelentkezik az eredmény. A gyomorba kerülve a szilva serkentőleg ha a gyomor működésére, és a belek mozgására. A szilvában levő mangán hatására a szervezetben az emésztést segítő enzimek lökést kapnak. Emésztési zavarok esetén baj lehet a vas lekötésével akkor is, ha vaskivonatot szedünk. A természetes forrásból, az aszalt szilvából, a vas felszívódása sokkal sikeresebb. Az aszalt szilvának nagy a fajlagos gyümölcscukor és rosttartalma. Jellegzetes színanyagai az anticiánok. Talán leginkább hashajtó hatását ismerik, amelyet rosttartalmának köszönhet - akár frissen, akár aszalt szilva formájában fogyasztjuk. Áldásos emésztőrendszeri hatások: A szilva több okból kifolyólag is nagyon hasznos tápláléka tud lenni szervezetünknek. A friss szilva segíti a szép bőr kialakulását és megmaradását. A gyümölcs olajos héjában jelentős mennyiségű többszörösen telített zsírsav található, ami védi a gyümölcsöt a kiszáradástól, és megakadályozza a baktériumok növénybe hatolását. Nem hiába hívják a szilvát "kék gyümölcscsodának", mivel magas ballasztanyaga salaktalanítja a beleket, megszünteti a székrekedést. Megköti a felesleges zsírokat, mielőtt azok a bélből felszívódna, felhalmozódnának a hasfalban, derékon, csípőtájékon, combon - tehát még a fogyni vágyók is nyugodtan ehetik. Nem véletlen hát, hogy fogyókúrázóknak melegen ajánlják. Napi 20 dkg szilva elfogyasztása olcsó, és ízletes, jó kiegészítője lehet egy fogyókúrás menünek. Fáradságűző Fáradságűző, regeneráló, frissítő kúrát is tarthatunk a szilvával. Kifejezetten nyugtató hatású. Nagyon fontosak az idegrendszer számára, segítik az agy anyagcseréjét, ezáltal segítik elő a megfelelő gondolkodást, tanulást, a memória működését. Aszalt szilva a csontrikulás ellen A Florida Állami Egyetem táplálkozástudományi professzora, Bahram H. Arjmandi, aki elismert nemzetközi szakértője az úgynevezett funkcionális élelem (olyan élelmiszerek, amelyek nemcsak táplálnak, de bizonyos betegségeket előnyösen befolyásolnak) kutatásának, több éve folytat kísérleteket az aszalt szilva egyedülálló tulajdonságának tanulmányozására. Arjmani professzor nagy reményekkel néz tesztelés elébe, mert a 2004-ben végzett állatkísérletei azt mutatták, hogy a nőstény patkányok, amelyeknek petefészkét műtéttel eltávolították, az aszalt szilva táplálék-kiegészítéstől visszanyerték csonttömegük jelentős részét. A tudomány mai állása szerint az aszalt szilva radikális immunrendszer erősítő, antioxidáns tartalma veri az erdei (vad) gyümölcsöket, enyhe hashajtó, de inkább csak fenntartja a megfelelő bélperisztaltikát, enyhe vizelethajtó, általánosságban rendben tartja az emésztést, segít visszafordítani a már kialakult csontritkulást. Aszalt szilva a fogszuvasodás és fogínygyulladás ellen A mexikói Független Egyetem tanára Jose Fausto Rivero bebizonyította, hogy az aszalt szilva erős antibakteriális hatással is bír, ami többek között akadályozza a fogszuvasodásért, fogínygyulladásért felelős baktériumok szaporodását. Hihetetlen, hogy ez az élelmiszerünk mi mindenre jó és mennyi betegséget lehet vele megelőzni vagy gyógyítani. Kiszerelés: 200 gr.