(Népszerűség)
1 160 Ft-tól
Natural datolya paszta 1000g A datolya összetevői biztosítják a gyors energiaellátást. Magas rosttartalmának köszönhetően enyhén hashajtó hatású és helyreállítja az egészséges bélmozgást. A datolya egyes összetevői koleszterinszint-csökkentő hatást váltanak ki. Gazdag káliumban és alacsony a nátrium tartalma, ez segíti, hogy a pulzus és vérnyomás megfelelő legyen. A DATOLYA JELLEMZŐI A datolyát nevezik a sivatag kenyerének is, mivel igen magas a cukortartalma, ellenben zsír-, koleszterin- és nátriummentes. Ezáltal kiemelkedő energiaforrás. Bővelkedik fehérjében, ásványi anyagokban és vitaminokban. Megtalálható benne az A, a B, a C és a D vitamin. Ásványi anyagok közül a kalcium, kén, cink, vas, kálium, foszfor, magnézium, mangán, réz forrása. Magas a rosttartalma, támogatja az emésztést. Vértisztító, segíthet májbetegség esetén, támogathatja a légzőszervek működését, és pajzsmirigy alulműködés esetén is jó hatása lehet. Fogyasztásával bőrünknek is jót teszünk, csökkenthetjük a ráncokat. A datolyapaszta egy kitűnő termék. 100% anyag. Pontosan olyan, mint egy préselt termék. Nem száraz, nem keményebb, mint a préselt gyümölcsök általában. Pontosan úgy kell vele bánni, mint az aszalt datolyával. Az igényeknek megfelelően egy nagyobb késsel le kell vágni egy darabot, azt apróbb darabokra továbbaprítani, rövid időre (20-30 perc) jó langyos vízbe beáztatni, kiszűrni és akkor már lehet használni. Kicsit kevésbé édes, mint az aszalt datolya. A datolyapaszta ár-érték aránya igen kedvező, ráadásul a "végtelenségig" eláll, csak nem szabad kiszárítani. Tárolja száraz, hűvös helyen, napfénytől védve. A termék nyomokban tartalmazhat dióféléket, kén-dioxidot, szezámmagot, mogyorót. Átlagos tápérték 100g datolya pasztában Energia KJ-ban: 1247 Energia Kcal-ban: 295 Zsír: 0,3g - amelyből telített zsírsav: 0,1g Szénhidrát: 66,1g - amelyből cukor: 64,2g Fehérje: 2,2g Só: 0g