(Népszerűség)
350 Ft-tól
Termékleírás: A csicseriborsó (Cicer aretinum) magas fehérje és keményítőtartalmú növény. Élelmirost tartalmának köszönhetően alkalmas a székrekedés megelőzésére, illetve kezelésére. Rendszeres fogyasztása esetén a vér koleszterinszintje csökken, így csökkenhet a szív-, és érrendszeri megbetegedések kialakulása is. Kutatások igazolják, hogy pektintartalma miatt csökkenti az étkezések utáni gyors vércukorszint-emelkedést, ezért a cukorbetegek számára is közkedvelt növény. Fokozott fehérjetartalmának köszönhetően gyakran fogyasztják sportolók, idősek is. Alacsony zsír- és magas rosttartalma kedvezően hat a fogyókúrázókra. A növény tartalmaz karotint, valamint E-vitamint is. Készülhet belőle leves, főzelék, szendvicskrém, hagyományos mediterrán "humusz-krém", töltelék. Célszerű előző éjszaka beáztatni, hogy a főzési idő lerövidüljön. A babhoz, lencséhez hasonlóan készíthető el. 1 csésze csicseriborsó 4 csésze vízben főzve. Az áztatólevet kiönteni! Kiszerelés: 250 gr.