(Népszerűség)
1 340 Ft-tól
Gabijó granola almás-fahéjas 275g Összetevők: gluténmentes zabpehely, datolya, szárított almakocka (13%), dióbél, chia mag, olívaolaj, puffasztott amaránt, fahéj (1%), tengeri só, édesítőszer: szteviol glikozidok. Átlagos tápértékadatok: 100g 55g 55g termék RI* %-ban Energia 1767 kJ / 421 kcal 972 kJ / 232 kcal 12% Zsír 14,3g 7,9g 11% amelyből telített zsírsavak 1,94g 1,07g 5% Szénhidrát 60g 33g 13% amelyből cukrok 23,8g 13,1g 15% Rost 10,3g 5,7g - Fehérje 8,1g 4,5g 9% Só <0,01g 0g 0% *RI: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal). A gabonafélék a kiegyensúlyozott táplálkozás alapvető részét képezik. A gabonákból készült reggeliző termékek évtizedek óta a családok kedvencei, hiszen amellett, hogy finomak, nagyon praktikusak is, gyorsan reggelit varázsolhatunk az asztalra segítségükkel. Az utóbbi években, hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a granolák. De mi is a granola? Egyszerűen mondhatnánk azt is, hogy sült müzli, de annál jóval több! A granola a boltokban kapható, rengeteg cukrot, aromát tartalmazó, többszörösen feldolgozott reggeliző pelyhekkel ellentétben a natúr müzli keverékek előnyeit hordozza, azonban azoknál jóval komplexebb ízélményt ad. Általában zabpehely adja az alapját, amelyet egyéb gabonafélékkel, gyümölcsökkel, magvakkal és ízesítőkkel, fűszerekkel kevernek. A granola készítéséhez szükséges valamilyen édesítő anyag is, ez sok esetben valamilyen szirup, mi datolyát és édesítőszert használunk erre a célja. Termékeinkben a datolya nem csak édesít, de a ragacsossága révén a textúra kialakításában is nagy szerepe van, ahogy az olívaolajnak is, ami sütéskor az imádott ropogósságot és telt ízt hívja elő. A granola nem véletlen olyan kedvelt gabonatermék. Azonban egyre többen vannak, akik egészségük megőrzése, vagy valamilyen egészségügyi probléma kapcsán tudatosabban szeretnének étkezni. Rájuk gondoltunk, amikor megalkottuk a termékeinket. A készítmények összeállításánál elsődleges szempontunk volt, hogy olyan termékcsalád alternatívát nyújtsunk, mely sokak táplálkozási igényének, étrendi céljainak megfelelő és nem utolsó sorban finom is! A GabiJó granolák ennek megfelelően nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, helyette stevia kivonatot használtunk édesítésre. Ezzel azokra gondoltunk első sorban, akik valamilyen oknál fogva kerülik a hozzáadott cukrok fogyasztását, és a szénhidrátbevitelükre oda kell figyelniük. De szerettük volna azt is, hogy termékeinket azok is bátran ehessék, akik nem fogyaszthatnak glutént, tejet, illetve szóját, ezért termékeink teljes mértékben glutén-, tej-, és szójamentesek. Granoláink a kiegyensúlyozott, egészségtudatos táplálkozás szerves részét képezhetik, hiszen magas rosttartalom is jellemzi őket. A GabiJó granolák három ízben elérhetőek, amelyeket nemcsak különböző ízvilág-, hanem eltérő tápanyag-összetétel is jellemez. Granoláink kifejlesztésénél egy felkészült dietetikus szakember közreműködését is igénybe vettük, hogy a termékek tápértékének, illetve összetételének megfelelőségét is biztosítsuk. A papírra vetett kiinduló állapotból sok-sok próbasütést követően, kisebb-nagyobb változtatásokkal jutottunk el a végső változatokig. Így történt, hogy az eredetileg kakaós-kókuszos-törökmogyorós, LowCarb-nak szánt verzióból kókuszos-mandulás ízvilág lett, enyhe vaníliás beütéssel. A narancs/mandarinolajos-proteines változatot pedig kakaós-proteines kombináció váltotta végül, tekintettel arra, hogy a borsóprotein karakteres – sokak számára ismeretlen – ízét a kakaó jobban elfedi, mint a citrusos ízvilág. A granoláink olyan sütőüzemben készülnek, ahol az egész üzem glutén- és szójamentes, a keresztszennyezés esélye kizárt. Az üzemben búza földolgozása tiltott. Tej, tojás és egyéb táplálékallergének nem kerülhetnek a termékeink közelébe sem. A bejövő alapanyagokon gyorstesztet végzünk, hogy azok gluténmentességéről minden esetben meggyőződjünk. Késztermékeinkre a gluténmentességet igazoló akkreditált minősítések is rendelkezésre állnak. A légkeveréses kemencékben történő sütést megelőzően az alapanyagok összekeverésénél az egész olajos magvakat (dió, mandula, tökmag) apróbb darabokra töretjük, biztosítva, hogy a fogyasztásnál minden egyes falatba jusson belőlük. A sütést követő kíméletes szárításnak köszönhetően termékeink ropogóssága tartósan megmarad.