(Népszerűség)
1 740 Ft-tól
Az Agave americana és az A. tequilana növények agave szirupjának előállítása érdekében a leveleket levágják a növényből, miután hét-tizennégy évig növekedtek. A gyümölcslevet ezután kivonjuk az agve magjából, a piña-ból. A gyümölcslevet leszűrjük, majd felmelegítjük, hogy a komplex komponenseket (poliszacharidokat) egyszerű cukrokká redukáljuk. A fő poliszacharidot inulint vagy fruktózt nevezzük, és főleg fruktóz. Ezt a szűrt gyümölcslevet ezután egy szirupos folyadékra koncentrálják, kissé vékonyabb, mint a méz. Színezése a fénytől a sötét-borostyánig változik, a feldolgozás mértékétől függően. Így készül a Fabbri Agave szirup melyet diétások is bátran fogyaszathatják. Az Agave salmiana-t az Agave tequiliana-tól eltérő módon dolgozzák fel. Ahogy a növény fejlődik, elkezd nőni egy törzset, amit quiote-nak neveznek. A szár el van vágva, mielőtt teljesen nő, ami egy lyukat hoz létre a növény középpontjában, amely az aguamiel nevű folyadékkal telik. A folyadékot naponta gyűjtik. Ezután a folyadékot felmelegítik, lebontják összetett komponenseiket fruktózra és glükózra, és megakadályozzák, hogy erjedéssé váljanak. Elég sok folyamaton megy keresztül míg palackozzák, de egy biztos a Fabbri Agave szirup minősége tökéletes és íze harmonikusan kerek. Egy alternatív módszert alkalmaznak az agave levek melegítéséhez amerikai egyesült államokbeli szabadalmi leírásban olyan eljáráshoz, amely az inzulinban gazdag extraktum fruktózzá történő átalakítására Aspergillus niger formából származó enzimeket alkalmaz. A Fabri agave szirup 1,4-1,6-szer édesebb, mint a cukor és gyakran helyettesítik a cukrot vagy mézet a receptekben. Hozzáadják néhány reggeli gabonafélékhez kötőanyagként. Az Agave szirupokat világos, borostyánsárga, sötét és nyers fajtákkal értékesítik. A könnyű agave szirup enyhe, szinte semleges ízű, ezért néha finom ízű ételekben és italokban használják. A Fabbri agave szirup közepes intenzitású karamell ízű, ezért ízesítő ételekben és italokban alkalmazható. A sötét agave szirup erősebb karamellel rendelkezik, és különféle ízeket ad az ételekhez, például néhány desszerthez, baromfihoz, húshoz és tenger gyümölcseihez. A borostyán és a sötét agave szirupokat néha egyenesen az üvegből használják, mint a palacsinta, a gofri és a francia pirítóst. A sötét verzió szűretlen, ezért az agave növény ásványi anyagainak nagyobb koncentrációját tartalmazza Vásárolj bátran a KoktélBoltból, ahol mindig pontos és szakszerű a kiszolgálás! KoktélBolt.hu a báreszközök és koktél alapanyagok szakértője.